Wijzigingen

In beginsel worden routewijzigingen zo snel mogelijk doorgevoerd in de kaartjes en de routebeschrijvingen op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. Datzelfde proberen we met het papieren boekje van Anoda Publishing, al gaat daar soms een (beperkt) aantal dagen overheen.

Dat kan uiteraard niet voorkomen dat eerder bestelde boekjes op termijn verouderd raken. Daarom attenderen wij u hieronder vanaf welke versie van het boekje de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het versienummer kunt u linksonder op de achterkant van de omslag vinden. Het gaat om het nummer met de v, bijvoorbeeld v1.5.  

Recente wijzigingen

Etappe Westervoort – Giesbeek (zomervariant en wintervariant)

NB. De veerdienst Olburgen – Dieren is vanwege groot onderhoud uit de vaart genomen van 11 oktober t/m circa 11 november 2018. Deze tijdelijke wijziging staat niet in het boekje.

(juli 2018, nog niet in het boekje verwerkt): in mei 2018 heeft Vereniging Natuurmonumenten een nieuw voetpadenstelsel door de Koppenwaard ingewijd. Het IJsselpad volgt nu de geel gemarkeerde route. U kunt ook de rode route volgen. Deze is 500 m korter, maar laat minder van het uiterwaardenlandschap zien. De routes beginnen bij de zijweg ‘Koppenwaard’, ongeveer 750 m na het begin van de Bandijk. Op de hoek staan een picknicktafel en een informatiebord. Beide routes komen weer uit op de Bandijk, die u daarna weer volgt.

Etappe Giesbeek – Doesburg – Dieren

NB. De veerdienst Olburgen – Dieren is vanwege groot onderhoud uit de vaart genomen van 11 oktober t/m circa 11 november 2018. Deze tijdelijke wijziging staat niet in het boekje.

(januari 2018, verwerkt in versie V1.8): Vanaf de Panovenweg, net voorbij Doesburg (bij punt 19 in de beschrijving) voert nu een nieuw fietspad naar de dijk. De route voert nu over dit fietspad. Aan het eind vervolgt u RA over de dijk. De beschrijving op www.wandelzoekpagina.nl is hier inmiddels op aangepast.

Etappe Dieren (Olburgen) – Baak

NB. De veerdienst Dieren – Olburgen is vanwege groot onderhoud uit de vaart genomen van 11 oktober t/m circa 11 november 2018. Deze tijdelijke wijziging staat niet in het boekje.

Etappe Baak -Zutphen

(mei 2018, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.8). Het betonpad aan het eind van de Molenweg is begin 2018 verwijderd en de populieren zijn gekapt, inclusief de meidoorns die daaronder stonden. De route is overigens gewoon te belopen als u het slootje aan uw rechterhand houdt. Naar een landschappelijk aantrekkelijker alternatief wordt nog gezocht. De tekst op www.wandelzoekpagina.nl is aangepast.

(augustus 2017, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.5) Het graspad tussen de Provinciale weg (Den Elterweg) en de Broekweg richting Vierakker is helaas afgesloten voor publiek. Het IJsselpad loopt nu via de noordoever van de Baakse Beek en Wichmond. Dit is tevens een klein deel van het Trekvogelpad, dat wit-rood is gemarkeerd. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

(oktober 2018) De werkzaamheden aan de IJsselkade in Zutphen zijn afgerond op het deel dat door dit traject wordt gebruikt. De route kan weer gevolgd worden zoals deze in alle versies van het boekje is beschreven. U gaat op ongeveer 2/3de van de IJsselkade rechtsaf de Marspoortstraat in. Deze straat bevindt zich tussen twee witte, halfronde gebouwen. U komt onderweg op de IJsselkade een oorlogsmonument en een beeldje van de dichteres Ida Gerhardt tegen. De laatste woonde in het nabije Eefde; zij schreef veel dichtregels over Zutphen .

Etappe Zutphen – Gorssel – Deventer

(21 mei 2018, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.8) De suggestie bij punt 22 om vanaf de Bruggeweerdsdijk nog een extra rondje door het reservaat Bosterkloot te lopen is vervallen omdat de met gele paaltjes gemarkeerde route door het boerenland niet meer is onderhouden. Het is nog wel mogelijk om tot aan het hek van het Ehzemansblok te lopen (en daarna terug langs hetzelfde pad, en ook dat is zeer de moeite waard.

(28 april 2017, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.3) Het is tegenwoordig mogelijk om bij binnenkomst van Deventer, voorbij de A1 en de Schipbeek, over de IJsseldijk en langs de rivier te lopen. U loopt dan langs het nieuwe natuurgebied Veenoordkolk. Daarmee vermijdt u ook het lange en saaie stuk langs de drukke Zutphenseweg. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

Etappe Deventer – Olst

(14 april 2017, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.2) De route langs de Munnikenhank (het noordelijke deel van de Keizers- en Stobbenwaarden) is niet langer mogelijk. Het IJsselpad volgt nu vanaf het waypoint 6.2 (kaart 30 in het boekje) een route binnendijks naar landgoed De Haere. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

Etappe Zwolle – Kampen

(20 juni 2017, in het boekje verwerkt vanaf versie V1.6). Het ‘laarzenpad’ door de Vreugderijkerwaard is op 20 juni 2017 geopend. Het IJsselpad loopt voortaan via dit laarzenpad en vervolgens over de dijk richting het Zalkerveer. Het in het boekje beschreven tijdelijke routealternatief is niet meer nodig.

De tekst ‘Geloven langs de IJssel is verbeterd (wijziging verwerkt in het boekje vanaf versie V1.4 )

 

Vertel het door!