Wijzigingen

In beginsel worden routewijzigingen zo snel mogelijk doorgevoerd in de kaartjes en de routebeschrijvingen op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. Datzelfde proberen we met het papieren boekje van Anoda Publishing, al gaat daar soms een (beperkt) aantal dagen overheen.

Dat kan uiteraard niet voorkomen dat eerder bestelde boekjes op termijn verouderd raken. Daarom attenderen wij u hieronder vanaf welke versie van het boekje de wijzigingen zijn doorgevoerd. Het versienummer kunt u linksonder op de achterkant van de omslag vinden. Het gaat om het nummer met de v, bijvoorbeeld v1.5.  

Recente wijzigingen

Etappe Westervoort – Giesbeek (zomervariant en wintervariant)

(In het boekje verwerkt vanaf versie V!.8): Vereniging Natuurmonumenten heeft in 2018 een nieuw voetpadenstelsel door de Koppenwaard ingewijd. Het IJsselpad volgt nu de geel gemarkeerde route. U kunt ook de rode route volgen. Deze is 500 m korter, maar laat minder van het uiterwaardenlandschap zien. De routes beginnen bij de zijweg ‘Koppenwaard’, ongeveer 750 m na het begin van de Bandijk. Op de hoek staan een picknicktafel en een informatiebord. Beide routes komen weer uit op de Bandijk, die u daarna weer volgt.

Etappe Giesbeek – Doesburg – Dieren

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.8): Vanaf de Panovenweg, net voorbij Doesburg (bij punt 19 in de beschrijving) voert nu een nieuw fietspad naar de dijk. De route voert nu over dit fietspad. Aan het eind vervolgt u RA over de dijk. De beschrijving op www.wandelzoekpagina.nl is hier inmiddels op aangepast.

Etappe Baak -Zutphen

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.8). Het betonpad aan het eind van de Molenweg is begin 2018 verwijderd en de populieren zijn gekapt, inclusief de meidoorns die daaronder stonden. De route is overigens gewoon te belopen als u het slootje aan uw rechterhand houdt. Naar een landschappelijk aantrekkelijker alternatief wordt nog gezocht. De tekst op www.wandelzoekpagina.nl is aangepast.

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.5) Het graspad tussen de Provinciale weg (Den Elterweg) en de Broekweg richting Vierakker is helaas afgesloten voor publiek. Het IJsselpad loopt nu via de noordoever van de Baakse Beek en Wichmond. Dit is tevens een klein deel van het Trekvogelpad, dat wit-rood is gemarkeerd. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

Etappe Zutphen – Gorssel – Deventer

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.8) De suggestie bij punt 22 om vanaf de Bruggeweerdsdijk nog een extra rondje door het reservaat Bosterkloot te lopen is vervallen omdat de met gele paaltjes gemarkeerde route door het boerenland niet meer is onderhouden. Het is nog wel mogelijk om tot aan het hek van het Ehzemansblok te lopen (en daarna terug langs hetzelfde pad), en ook dat is zeer de moeite waard.

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.3) Het is tegenwoordig mogelijk om bij binnenkomst van Deventer, voorbij de A1 en de Schipbeek, over de IJsseldijk en langs de rivier te lopen. U loopt dan langs het nieuwe natuurgebied Veenoordkolk. Daarmee vermijdt u ook het lange en saaie stuk langs de drukke Zutphenseweg. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

Etappe Deventer – Olst

De route door de lage uiterwaard van de Keizers- en Stobbenwaard is niet langer mogelijk. U wordt nu door de grondeigenaar, Stichting IJssellandschap, naar rechts geleid, daarna via het achterliggende pad naar links. Je gaat nu vóór de woonboerderij en het kunstwerk langs in plaats van achterlangs. In het boekje is deze route zichtbaar als ‘alternatieve route’. Deze is nu de hoofdroute geworden.

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.2): De route langs de Munnikenhank (het noordelijke deel van de Keizers- en Stobbenwaarden) is niet langer mogelijk. Het IJsselpad volgt nu vanaf het waypoint 6.2 (kaart 30 in het boekje) een route binnendijks naar landgoed De Haere. Zie de routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad voor de details.

Etappe Zwolle – Kampen

(In het boekje verwerkt vanaf versie V1.6). Het IJsselpad loopt voortaan via een nieuw laarzenpad door de Vreugderijkerwaard en vervolgens over de dijk richting het Zalkerveer. Het in het boekje beschreven tijdelijke routealternatief is niet meer nodig.

De tekst ‘Geloven langs de IJssel is verbeterd (wijziging verwerkt in het boekje vanaf versie V1.4 )

Etappe Kampen – Ramspol

De dijk tussen de A50 en Ramspol is elk jaar afgesloten in de periode tussen 1 oktober en 1 april. U kunt daarvoor in de plaats de Kattewaardweg en vervolgens de Rechterveldweg nemen, maar deze bieden geen uitzicht op de eilandenarchipel aan de andere kant van de dijk.

Deze etappe is bovendien het hele jaar afgesloten voor honden.

Vertel het door!