Rondje Westervoort

In het kort
  • Start : Station Westervoort
  • Eindpunt: Station Westervoort
  • Afstand: 6 km
Beschrijving van de route

Deze routevariant is gelijk aan de eerste etappe van het IJsselpad (etappe Westervoort – Giesbeek), maar keert na het splitsingspunt terug naar het beginpunt. Daarmee is het een relatief korte rondwandeling door het fraaie rivierenlandschap van Rijn en IJssel.

Het begin van de IJssel

De route begint met een aanloop door de lommerrijke Dorpsstraat van Westervoort  en de smalle, maar karakteristieke Rijndijk. Daarna steekt u door naar het verdeelwerk en het splitsingspunt van Rijn en IJssel, met een mooi uitzicht over de Rijn. De IJssel is hier nog maar smal. De route loopt voornamelijk over fietspaden. Terug bij de Rijndijk loopt u weer door de Dorpsstraat naar het station.

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Het verdeelwerk bij Westervoort

Vertel het door!