Giesbeek – Doesburg – Dieren

In het kort
  • Startpunt: bushalte Zwalmstraat in Giesbeek
  • Eindpunt: NS-station Dieren
  • Afstand: 19 km
Het Zwarte Schaar
Beschrijving van de route

Deze etappe van het IJsselpad begint bij de jachthaven van Giesbeek. Via een oude IJsselarm komt u terecht in een spannend rivierbos. De route volgt daarna zo veel mogelijk de bandijk langs de IJssel. Meestal loopt u dan over rustige fietspaden met een mooi uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Maar al snel na Giesbeek verlaat de route de bandijk, omdat het fietspad hier pal naast de drukke provinciale weg loopt. We maken dan een kleine omweg via het landgoed Bingerden, om een kilometer verderop de bandijk weer op te pakken richting Doesburg. De route loopt in Doesburg over de nieuw ingerichte IJsselkade en vervolgens door het centrum van dit oude Hanzestadje. Na Doesburg loopt u weer over de dijk langs de oude rivierarm Het Zwarte Schaar. Dichtbij Doesburg is er nog veel recreatie, onder andere een aantal grote campings, maar allengs wordt het stiller op de dijk. De uitzichten over de oude IJsselarm en de tegenoverliggende Fraterwaard zijn prachtig. U blijft lang zicht houden op de grote Martinikerk van Doesburg. Wanneer deze kerk uit het zicht raakt ziet u aan de overkant het kerkje van Dieren liggen, als baken voor de wandelaar.

Deze route lopen?

De beschrijving van deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Gezicht op de Fraterwaard en de kerk van Doesburg

Vertel het door!