Kampen – Ramspol

In het kort
  • Startpunt: NS-station Kampen
  • Eindpunt: bushalte Rechterveldweg (richting Kampen)
  • Afstand: 12 km

NB. De dijk tussen de Eilandsbrug en het eindpunt Rampspol is elk jaar afgesloten tussen 1 oktober en 15 april. Dit vanwege overwinterende ganzen e.d. Omdat dit ongeveer de helft van de etappe is, raden wij u aan om deze etappe in een andere maand te lopen.

Rivierfront Kampen
Beschrijving van de route

Deze laatste etappe van het IJsselpad eindigt voorbij IJsselmuiden wijds, zoals je van een rivier verwacht. De tocht loopt op dit traject vrijwel geheel over de dijken die de IJssel begeleiden naar zijn eindpunt in het Ketelmeer en de IJsseldelta. Deels zijn dit fietspaden en deels graspaden. De IJssel zelf is niet op zijn fraaist, waar deze is ingebed binnen zijn kaden, met geen of zeer smalle uiterwaardjes. Wel fraai zijn de wijdheid en de luchten boven de polders van het Kampereiland en de eilandenarchipel van de IJsseldelta op het laatste stuk van de route. Vanuit de uitkijktoren langs de dijk heeft u er goed zicht op (helaas tijdelijk (?) gesloten in verband met onderhoud). Bijzonder is ook de ontmoeting met de balgstuw van Ramspol, het eindpunt van de route aan het Ramsgeul en de toegang tot het Zwarte Meer. De bushalte die u terugbrengt naar station Kampen is dan niet ver meer.

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Balgstuw Ramspol, het einde van het IJsselpad

Vertel het door!