Gorssel – Deventer

In het kort
  • Startpunt: bushalte Museum More in Gorssel
  • Eindpunt: NS-station Deventer
  • Afstand: 12,5 km

Let op: recente routewijziging: het is sinds kort mogelijk om Deventer op een aantrekkelijker manier binnen te lopen, namelijk over de dijk achterlangs het Akzo-terrein. U loopt dan langs het nieuwe natuurontwikkelingsproject van de Veenoordkolk en de Teugse Kolk. U behoudt het uitzicht op de IJssel. Deze dijk is onlangs opengesteld. De routebeschrijving op www.wandezoekpagina.nl/ijsselpad is inmiddels aangepast.

Beschrijving van de route

Deze gevarieerde etappe van het IJsselpad voert vanuit de kern van Gorssel naar de IJssel, daarna over het schouwpad van de Dommerbeek naar het Hassinkbos en van daar terug naar de IJssel.
Bij Epse lopen we door een gebied met prachtige rivierduinen (en villa’s) en langs brede uiterwaarden. Deventer benaderen we via de benedenloop van de Schipbeek, de Veenoordkolk en de Teugse Kolk, twee diepe zandwinplassen die onlangs zijn verondiept en ingericht als natuurgebied. Na de brug bij de haven van Deventer loopt u langs het water tot aan de kade van Deventer bij de binnenstad. De route leidt u vervolgens door de binnenstad van Deventer naar het station.

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Zicht op Deventer

Vertel het door!