Variant Rheden – Dieren

In het kort
  • Start : Station Rheden
  • Eindpunt: Station Dieren
  • Afstand: 23 km
Rivierbos bij Giesbeek
Beschrijving van de route

Deze stevige wandeling combineert het laatste deel van etappe 1 van het IJsselpad met etappe 2 (Giesbeek – Doesburg – Dieren). Het voordeel van deze etappe is dat deze start en eindigt bij een NS-station en daardoor voor velen gemakkelijker is aan te reizen. Deze wandeling is overigens alleen te maken in het zomerseizoen (ruwweg april t/m september), vanwege de vaartijden van het voer- en fietsveer Rheden – Lathum en het veerpontje over de Valeplas bij Giesbeek. Voor de vaartijden van de veerponten: zie websites in de Routebeschrijving.

De route voert u door een zeer gevarieerd landschap met prachtige uitzichten op de IJssel. Hoogtepunten zijn de overvaart met maar liefst drie pontjes, het rivierbos bij Giesbeek, landgoed Bingerden, het oude centrum van de Hanzestad Doesburg en de tocht langs de oude riviermeander Het Zwarte Schaar.
Vaartijden veerponten

Pont Rheden – Lathum: http://www.veerdienstrheden.nl
Pont Valeplas: http://nl.deveerstal.nl,  zoeken  onder ‘openingstijden’
Pont Olburgen – Dieren: https://veerpont-dieren.nl

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Beeldengroep op de IJsselboulevard in Doesburg

Vertel het door!