Dieren – Bronkhorst – Baak

In het kort
  • Start : Station Dieren
  • Eindpunt: Baak (bushalte)
  • Afstand: 15 km

Let op: de dijk tussen Olburgen en Baak (dus vrijwel het grootste deel van deze etappe) is verboden voor honden. Ook aangelijnde honden zijn niet toegestaan.

Beschrijving van de route

Vanuit het station Dieren loopt u eerst door de oude dorpskern naar de veerpont naar Olburgen. Aan de overkant loopt u tot aan Bronkhorst over een vrij liggend fietspad over de bandijk, met een fraai uitzicht op de IJsseluiterwaarden en – aan de overzijde – de landgoederen op de flanken van de Veluwe. Bronkhorst zelf is een prachtig mini-stadje, zeer de moeite waard om er even rond te kijken.
Na Bronkhorst volgt een landschappelijke route langs een oude IJsselstrang over een onverhard pad, langs de Baakerwaardsche Laak en fraaie populierenbossen. Deze etappe eindigt bij de bushalte in Baak, met regelmatige verbindingen met de NS-stations in Zutphen en Doetinchem.

Deze route lopen?

De beschrijving van deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Zicht op Baak

Vertel het door!