Olst – Wijhe

In het kort
  • Startpunt: NS-station Olst
  • Eindpunt: NS-station Wijhe
  • Afstand: 14 km
Veessen (aan de overkant)
Beschrijving van de route

Het eerste deel van deze route volgt de dijk door het dorp Olst onderlangs. Daarna is het even doorbijten door een saai stukje relatieve nieuwbouw en over een parallelweg van de Provinciale weg tot vlak voor het dorp Den Nul. Via een kleine, verkeersluwe omweg door de achterkant van Den Nul komt u bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Van daar af ontvouwt zich het IJssellandschap in zijn volle pracht. U loopt dwars door weilanden en over een nieuw gegraven strang naar een prachtig uitzichtspunt over de rivier bij de voormalige steenfabriek in de Duursche Waarden. Daarna loopt u een aantal kilometer pal langs de IJssel. Heel bijzonder is het trekpontje aan het eind van dit stuk. Daarna volgt een stukje agrarisch land en de rand van het volgende dorp: Wijhe. Daarna loopt u door de uiterwaarden naar de veerstoep van het veer Wijhe – Vorchten. Uiteindelijk bereikt u via de karakteristieke dorpskern van Wijhe het station Wijhe.

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Trekpontje over de Scherpenzeelshank

Vertel het door!