Baak – Zutphen

In het kort
  • Start: bushalte ‘Dorp’ in Baak
  • Eindpunt: Station Zutphen
  • Afstand: 16 km

Let op, belangrijke routewijziging: het graspad tussen de Den Elterweg en de Broekweg is niet langer toegankelijk. De routebeschrijving op www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad is daarop aangepast.

Beschrijving van de route

Tussen Baak en Den Elter wordt de IJsseldijk in beslag genomen door de Provinciale weg N314. Daarom zochten en vonden wij voor dit deel van het IJsselpad een aantrekkelijke route door het binnenland. Het landschap achter de dijk is gelukkig bijzonder fraai. Na het laatste stukje Bakerwaard steken we daarom door naar het landgoed ’t Suideras en de lommerrijke omgeving van Wichmond en Vierakker. Via de wat drukkere Vierakkersestraatweg en de rustige Heerlerweg met de mooie boerderij Het Spiker keren we bij het buurtschap Den Elter terug naar de IJsseldijk.

Boerderij Het Spiker in Vierakker

Na Den Elter naderen we de stadsrand van Zutphen via de Bronsbergen, een gebied met veel rivierduinen en losse (woon)boerderijen. Vanaf het gelijknamige buurtschap lopen we pal langs de IJsseloever over een graspad door de uiterwaard, vrijwel tot aan het oude centrum van Zutphen. De route loopt vervolgens over de IJsselkade en daarna via een van de armen van het riviertje de Berkel naar het station.

Deze route lopen

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

IJsselkade Zutphen

Vertel het door!