Zutphen – Gorssel

In het kort
  • Start: NS-station Zutphen (Uitgang De Mars)
  • Eindpunt: bushalte Museum More in Gorssel
  • Afstand: 15 km
Beschrijving van de route
Het traject naar Gorssel is een stuk met grote contrasten. Het eerste deel van de route voert over het industrieterrein van Zutphen, de ‘Mars’. Dat kan je zien als een beproeving, maar het is ook een gebied in transformatie. Daardoor wordt het met de jaren steeds leuker. We laten u zo veel mogelijk langs de IJssel lopen, maar enig wandelcorvee langs bedrijfspanden is onvermijdelijk. Aan het eind is er een uitkijkpunt bij de toegang tot het Twentekanaal, bovenop een voormalige vuilstort. Vandaar heeft u een adembenemend uitzicht over de IJsselvallei richting Deventer, het voor u liggende wandeltraject. De route loopt daarna door het buitengebied van Eefde, onder meer langs het voormalige buitenstation voor ooievaars. In de omgeving broeden nog ieder voorjaar tientallen ooievaars. Via de landschappelijk zeer fraaie Ravenswaarden bereikt u Gorssel. U komt binnen aan de kant van de rivierduinen, met heel wat fraaie villa’s. Als u bijtijds vertrekt heeft u nog voldoende gelegenheid om in de dorpskern van Gorssel het bijzondere Museum MORE te bezichtigen. Dit nieuwe museum herbergt moderne realistische kunst, met o.a. werken van Jan Mankes, Charley Toorop en Karel Willink.

Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

IJsselvallei richting Deventer ter hoogte van de toegang tot het Twentekanaal

Vertel het door!