Wijhe – Zwolle

In het kort
  • Startpunt: NS-station Wijhe
  • Eindpunt: NS-station Zwolle
  • Afstand: 20 km
Oude steenoven bij Windesheim
Beschrijving van de route

De route van Wijhe naar Zwolle laat de IJssel in al zijn glorie zien. Het is een zeer gevarieerde route, die grotendeels over de winterdijk loopt. Nu eens een grasdijk, dan weer een fietspad. Slechts hier en daar treft u auto’s op uw route. Vanuit Wijhe loopt u weliswaar langs de Provinciale weg, maar omdat u onderlangs loopt valt de overlast mee. De graslanden en ooibossen van de Buitenwaarden waar u op uitkijkt boeien van het begin tot het eind. De route gaat vervolgens hoog over de dijk langs de Herxenerwaarden, met uitzicht op de bossen van de Veluwe aan de overzijde. Dit deel loopt over een vrij liggend fietspad. Daarna maakt u kennis met de tichelgaten van Windesheim, een flink complex open water en moerasbossen. U passeert de IJsselcentrale in Harculo, maar zelfs dat is geen lelijk deel van de route. Ten slotte loopt u langs de groene stadsrand van Zwolle, via het dijkdorpje Oldeneel en met uitzicht op de rivier en de rivierverruiming die hier wordt uitgevoerd.

De route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Rivierverruiming in de Schellerwaard bij Zwolle

Vertel het door!