Westervoort – Giesbeek (wintervariant)

In het kort
  • Startpunt: NS-station Westervoort
  • Eindpunt: bushalte  Giesbeek
  • Afstand: 18 km
Beschrijving van de route

Het begin van de route is gelijk aan de zomervariant. U begint met een aanloop door de lommerrijke Dorpsstraat van Westervoort  en de smalle, maar karakteristieke Rijndijk. Daarna steekt u door naar het verdeelwerk en het splitsingspunt van Rijn en IJssel, met een mooi uitzicht over de Rijn. De IJssel is hier nog maar smal. De route loopt eerst over fietspaden, terug bij de Rijndijk volgt een traject van een kleine twee km langs een niet al te drukke verkeersweg. Fietspaden en betrekkelijk autoarme wegen wisselen elkaar af, maar u blijft zicht houden op de rivier en op de bossen van de Veluwe aan de overkant. In de nabije toekomst (vanaf medio 2017) kunt u verder via een nieuw voetpadenstelsel door de Koppenwaard, een cultuurhistorisch landschapje beheerd door Vereniging Natuurmonumenten. Voorbij Lathum voert de route over de oude bandijk van het buurtschap Bahr, met nog een aantal karakteristieke boerderijen. Na Bahr volgt u de padenstructuur van het dagrecreatieterrein langs de Gieseplas, een van de zandwinplassen bij Giesbeek. Als het er niet al te druk is, kunt u er zelfs een strandwandeling van maken.

Deze route lopen?

De beschrijving van deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle routekaarten van deze site kost € 12,50.

Het GPX-bestand van deze route kunt u hier downloaden.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Vertel het door!