Variant Dieren – Bronkhorst – Zutphen

In het kort
  • Start: NS-Station Dieren
  • Eindpunt: NS-station Zutphen
  • Afstand: 21 km
Beschrijving van de route

Deze variant op het IJsselpad, voert u langs de IJssel naar Zutphen. Het eerste deel tot aan Bronkhorst loopt (vergelijkbaar met etappe 3 Olburgen – Baak) over de dijk aan de oostkant, met mooie uitzichten op de landgoederen bij Brummen aan de overzijde. Na het fraaie mini-stadje Bronkhorst steekt u de IJssel over. De route gaat dan aan de westkant verder een nieuw fietspad over de dijk door het fraaie landschap van Cortenoever. Vlak voor Zutphen steekt u via de indrukwekkende Cortenoeversebrug weer over naar de oostkant. Daarna loopt u door de uiterwaarden bijna tot aan de rand van het oude centrum van Zutphen. Dit laatste deel komt overeen met het eind van etappe 4 (Baak – Zutphen).

Straatje in Bronkhorst
Deze route lopen?

Deze etappe is gratis te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. De routekaart is aldaar ook te downloaden nadat u zich heeft aangemeld als abonnee. Een jaarabonnement voor alle kaarten van deze site kost € 12,50.

U kunt het IJsselpad ook als papieren uitgave bestellen via Anoda Publishing:

IJsselpad
IJsselpad

Door: Dolf Logemann
Een wandelgids van het IJsselpad. Deze route strekt zich uit over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsselmonding voorbij Kampen.

Ga naar de winkel

Vertel het door!